FAQ

In acest moment toate tranzactiile se realizeaza prin transfer bancar. Partenerul nostru este Libra Pay.

Nu. Doar tu si persoana care creaza evenimentul va putea sa vada suma cu care ai cotizat.

Securitatea banilor pe care ni-i transferati este prioritatea noastra.  Tranzactiile se efectueaza din contul dvs. in contul GIFTER prin ordin bancar si apoi in contul magazinului online, pentru achizitionarea cadoului.

Responsabilitatea platii cheltuielilor de transpot revine celui care a creat evenimentul. Iti recomandam sa verifici politica magazinului online, de unde este achizitionat cadoul, in legatura cu taxele de transport.

GIFTER retine un comision de 10% din suma de bani adunata.  Suma va fi virata in 3-5 zile lucratoare.  Puteti sa retrageti o singura data banii, respectiv intreaga suma colectata intr-un eveniment.

Pentru ca ne dorim sa oferim servicii de calitate si din motive de mentenatanta, Gifter.ro percepe un procent de % din suma stransa. Din acest procent Gifter.ro acopera si taxele necesare fiecarui transfer bancar realizat prin Libra Pay.

Da! Dupa ce s-a strans suma necesara pentru achizitionarea cadoului, noi vom contacta magazinul online si vom plasa comanda pentru achizitionarea cadoului dorit.

In cazul in care suma pentru achizitionarea cadoului este stransa, este necesara achizitionarea acestuia. Daca suma nu este colectata integral atunci aveti posibilitatea de a retrage banii (GIFTER retinand un comision de 10%).

Durata de afisare a evenimentului pe GIFTER este nelimitata. Evenimentele nu vor fi sterse, ramanand in arhiva site-ului pentru referinte. Evenimentul nu va fi public, dar el va putea fi accesat de catre persoanele care au fost invitate, prin link-ul care le-a fost trimis prin email. 

Da, se poate strange o suma mai mare. In aceasta situatie sunt 2 cazuri posibile:

 • Comisionul se aplica din toata suma si surplusul de bani se inapoiaza in contul organizatorului.
 • Din diferenta ramasa se poate achizitiona un cadou in plus pentru sarbatorit.

Nu exista o suma minima pentru contributii, dar putem face sugestii (avand in vedere pretul cadoului/cadourilor si numarul de invitati) in privinta unor posibile sume pentru contributie.

De exemplu: Daca cadoul pentru Mihai este un sistem de boxe surround, care au valoarea de 800 de lei si sunt invitati 10 prieteni, sugestia noastra (cat si a celui care organizeaza evenimentul) catre invitati este de contributii intre 50 si 100 de lei.

Da. Iti permitem sa schimbi detaliile din registru, de la descriere pana la locatie, cadou si invitati.

Apasa pe butonul “Incearca acum” de pe pagina principala (Home) sau mergi in meniu la sectiunea “Adauga eveniment”.

Pentru a crea un eveniment nou este necesar sa va autentificati.

Adaugarea unui eveniment se realizeaza in pasii descrisi in sectiunea "Cum functioneaza".

Da. Din pagina principala (Home), apasa pe butonul “Log In” din bara de sus. Daca esti deja logat, dai click pe numele tau din bara de sus si mergi in sectiunea “Modifica”. De acolo poti realiza aceste modificari.  

Crearea unui cont nou se poate realiza folosind adresa ta de email si o parola noua, fie folosind contul tau de Facebook.

GIFTER foloseste sistemul Facebook Connect, care iti permite sa te loghezi pe site cu ajutorul contului tau de Facebook. Daca optezi pentru aceasta optiune nu mai este nevoie sa iti creezi un nou cont, conectarea se realizeaza automat.

Ocazii potrivite in care poti folosi GIFTER sunt: zile de nastere, zile onomastice, nunti, botezuri, aniversari, absolviri, daruri de casa noua, Craciun, Valentine’s Day, 8 Martie si lista sta la dispozitia creativitatii tale.

Da! Platforma GIFTER poate fi utilizata pentru a oferi un cadou de grup, unui prieten. Urmati pasii mentionati mai jos:

 • Creaza un cont pe GIFTER cu numele sarbatoritului si adresa ta de email.
 • Creaza evenimentul si completeaza detaliile. In descrierea evenimentului explica-le prietenilor initiativa cat si strategia achizitionarii cadoului (prin contributii individuale).
 • Daca este un cadou surpriza, roaga-ti prietenii sa nu posteze pe retelele sociale link-ul evenimentului creat, pentru a nu strica surpriza.
 • Dupa ce s-a strans suma de bani pentru achizitionarea cadoului, il vei putea prelua in timp util. Sa inceapa petrecerea!

Oricine poate folosi GIFTER pentru a achizitiona cadoul dorit. Creaza evenimentul si invita-ti prietenii sa te ajute la indeplinirea visului!  

Poti lua initiativa de a face o surpriza unei persoane dragi, creand un eveniment pentru el. Poti crea un eveniment pentru copilul tau sau, de ce nu, chiar pentru tine. GIFTER este solutia optima, pentru cadourile surpriza, din partea grupului tau de prieteni.

 

Modul de adaugare a unui eveniment este foarte simplu:

 1. Iti creezi un cont prin adaugarea emailului tau si a unei parole, sau te poti autentifica rapid, cu ajutorul contului de Facebook.
 2. Accesezi pagina de "Adauga eveniment" si completezi campurile din aplicatie cu toate datele cerute.
 • In pasul "Adauga o poza cu tine" poti adauga o poza cu tine, prietenul tau pentru care organizezi evenimentul sau o poza cu copilul tau. Deasemenea puteti lasa acest camp liber si nu se va genera in invitatie nicio poza cu sarbatoritul.
 • In pasul "Titlu eveniment" trebuie adaugata denumirea evenimentului si eventual numele si varsta persoanei sarbatorite.
 • In pasul "Descriere" se face o scurta descriere a evenimentului. Aveti cateva modele de descrieri pe blogul nostru accesand acest link.
 • In pasul "Cadou" accesezi din chenarul verde "Lista magazinelor online" si iti alegi apoi cadoul dorit, de pe site-ul dorit. Informatiile legate de cadou se completeaza in spatiile ce urmeaza (Respectiv: Numele cadoului, Poza cadoului, Linkul cadoului din cadrul site-ului si Pretul acestuia). Daca doriti achizitionarea mai multor cadouri, din mai multe magazine online, bifati optiunea "Salveaza" dupa fiecare alegere. Daca este ales un singur cadou apoi puteti trece la pasul urmator, dupa ce completati informatiile cu detaliile cadoului.
 • In pasul "Invitati" se adauga numele si adresa de email a fiecarui invitat, iar apoi se apasa "Salveaza". Pentru adaugarea mai multor invitati se foloseste de fiecare data butonul "Adauga" din cadrul sectiunii "Invitati".
 • In pasul "Data eveniment" se adauga data si ora evenimentului
 • In pasul "Locatie" se adauga locatia exacta unde se va tine evenimentul.

GIFTER este o serviciu de achizitionare a cadoului dorit, prin contributia financiara a cercului de prieteni. Cu ajutorul GIFTER vei putea alege cadoul mult dorit si vei putea contribui la achizitionarea lui, alaturi de prietenii tai, printr-o simpla plata bancara. 

Beneficii principale:

 • Alegerea unui cadou practic, de care intr-adevar ai nevoie.
 • Evitarea primirii unui cadou irelevant (marime/culoare nepotrivita, cadou duplicat, cadou fara o utilitate propriu-zisa etc.)
 • Economisirea timpului pentru alegerea cadoului. Prietenii tai nu vor trebui sa-si imparta responsabilitatea si timpul necesar achizitionarii acestuia.
 • Gama larga de categorii de magazine online si offline din care iti poti alege cadoul.
 • Simplitatea si rapiditatea contributiilor.

Ipostaze de a face un cadou:

 • Aleg un cadou pentru ziua mea si imi invit prietenii sa contribuie.
 • Aleg un cadou pentru un prieten si invit cercul nostru de prieteni sa contribuie.
 • Aleg un cadou pentru copilul meu si invit cercul de parinti al prietenilor lui sa contribuie.

 

Impreuna avem aceeasi misiune: dorinta de a oferi cadourile dorite intr-un mod eficient si distractiv!